Proton Putra 2018

Putra adalah satu-satunya model dua pintu coupé Proton yang dilancarkan pada 1996 dan dihentikan pada 2001 sebelum dilancarkan semula secara terhad pada 2004. Proton juga pernah bekerjasama dengan Prodrive, yang juga bekerjasama dengan Subaru untuk menghasilkan kenderaan lumba untuk Rally namun tidak menjadi kenyataan atas sebab-sebab tertentu. Apakah Putra akan dilancarkan semula? Abam cadang, gunakan […]

Read more "Proton Putra 2018"

Alfa Romeo Aria

24799537_10212795440592622_6838915023207582765_o.jpg
Aria bermaksud Melodi dalam bahasa Itali

Alfa Romeo pernah menjenamakan semula sebuah model Nissan untuk menyelamatkan syarikat tersebut.

Model Nissan Pulsar Milano telah dipilih dan dijenamakan semula sebagai Alfa Romeo Arna. Namun gagal.

Kalau tiba-tiba Alfa Romeo memilih Proton Saga 2016 sebagai model mampu milik, bagaimana?

Read more "Alfa Romeo Aria"

SKYACTIV X pulak dah

  Belum lama cerita pasal Skyactiv G, Mazda canangkan mereka sedang majukan Skyactiv X pulak. Enjin Homogenous Charge Compression Ignition (HCCI) yang menjadi idaman pereka enjin. Bermaksud Penyalaan Caj Seragam menggunakan Tekanan. Apa benda tu? Teknologi ni membakar petrol di dalam kebuk pembakaran silinder enjin tanpa menggunakan bantuan palam pencucuh, namun hanya menggunakan tekanan tinggi […]

Read more "SKYACTIV X pulak dah"

HONDA dan SUV, SUV nya…

16904948_10210430867799780_8432777882843484110_o
Pelbagai SUV Honda untuk serata dunia. CRV, HRV, WRV, BRV.

Antara syarikat yang menarik barisan produknya sejak dulu adalah Honda.

Gambar tu abang tunjuk barisan model di bawah portfolio SUV Honda untuk pasaran dunia. Ada pelbagai saiz dan tawaran.

Abang tak tahu lah apa maksud huruf pertama setiap model yang Honda letak. Tapi, yang abang ingat, R-V bermaksud ‘Recreational Vehicle’.

Kenderaan rekreasi, katanya. Dia nak kita bawak berenang, atau daki gunung Kinabalu guna kenderaan2 ni, agaknya. Entah.

Tapi lihatlah model2 yang ada dalam barisan R-V ni. Menarik kan?

WR-V tu takda kat Malaysia kot, dia versi Jazz yang ditinggikan untuk pasaran India. Untuk China, yang lebih besar dari CR-V pun ada, namun nama dia takda R-V belakang. Mungkin tak sesuai kot. Besar sangat macam lori dah.

Market SUV ni sangat berkembang sekarang.

Pengeluar2 Malaysia yang seciput ni takda tawarkan lagi apa2 SUV. Mungkin sebab takda duit atau tak mampu pasarkan.

Mungkin juga sebab takut kot2 orang bawak kereta2 Recreational Vehicle ni betul2 naik gunung atau bawak sekali berenang tepi pantai.

Yang paling dekat, Iriz Active Concept dari Proton. Namun, masih menjadi konsep sampai sekarang. Biasala orang Malaysia, “Takpa bro, at least konsep tu ada…”

Read more "HONDA dan SUV, SUV nya…"

Rekaan Kejuruteraan Automotif #2

Sambungan kepada Rekaan Kejuruteran Automotif.

Case study: Toyota Vios Facelift 2017

16177858_10210134580072772_4887272413863326398_o
Toyota Vios versi baru (tidak dilancarkan di Malaysia) dan yang lama


Baru2 ini, Toyota menaiktaraf dan memperbaharukan model sedan popular mereka, Vios.

Perhatikan perbezaan dalam gambar; yang kiri Vios baharu dan yang kanan Vios lama.

Secara luaran, bahagian hadapan telah diubah secara major.

Nampak gaya, Toyota mengadaptasi kaedah cost balancing dalam pembaharuan ini. Cost balancing adalah apabila pembaharuan moden perlu dilakukan namun dengan mengorbankan sesuatu yang lain yang kurang penting.

A: Perubahan lampu hadapan.

Lampu projektor dikekalkan. Kini, bahagian kemasan chrome lebih kontra berbanding yang lama. Saiz juga agak kecil sedikit. Namun, bahagian yang krom sebenarnya adalah kurang berbanding yang lama. Penjimatan kos di situ.

B: Gril baharu.

Bar gril kini dengan kemasan Piano Black atau Glossy Black. Efek ini boleh didapati dengan mengecat bar gril dengan warna hitam. Selain itu, boleh juga menggunakan warna asal bahan (hitam) tetapi dengan acuan yang sudah dikrom pada bahagian dalam (ya, acuan krom menjadikan permukaan parts yang keluar menjadi berkilat, tanpa perlu dicat semula).

C: Penambahan Daytime Running Light (DRL) LED tersedia.

Menjadi trend dan bakal dijadikan peraturan keselamatan, DRL atau lampu nyalaan siang menjadi sebahagian dari rekaan bumper baru. Kos DRL adalah agak mahal,  LED yang berkualiti dan tahan lama lebih mahal dari lampu filament biasa.

Sebelum ini DRL hanya ditambah dengan skirting pada model TRD dan juga hanya ‘ditampal’ pada model sebelumnya. Kesannya pada styling, nampak kurang kemas dan ‘afterthought’.

Bukaan gril semestinya dikekalkan dan rekabentuk baru tidak banyak berbeza.

Kemasan foglamp juga telah dibuang pada model baharu. Foglamp telah diletakkan di dalam kluster grill hadapan. Ini menjimatkan kos ‘masking’ atau bahagian hiasan (garnish parts).

Begitulah sedikit sebanyak bagaimana pereka kenderaan mengimbangkan kos apabila membuat pembaharuan dan menaiktaraf model sedia ada. Tambah kos di sana, kurangkan kos di sini. Berbulan2 mungkin usaha mereka itu supaya produk itu kekal harganya atau berupaya memberi nilai tambah dari model sebelumnya.

*Lampu belakang juga menggunakan LED pada model baru. Kos meningkat, namun ianya tambahan yang menarik dan lebih selamat. Lampu LED menyala dengan lebih cepat dan jimat tenaga.

P/s: Toyota Malaysia nampaknya takkan jual facelift ni kat Malaysia, sebab nak tukar terus kepada Vios baru yang juga dinamakan Yaris Ativ di Thailand.

Read more "Rekaan Kejuruteraan Automotif #2"

Rekaan Kejuruteraan Automotif #1

Kereta yang sama, model yang sama, harga yang berbeza (pompom, pompom, pompom…trivago!)

Abang nak cerita sedikit tentang kenapa ada kereta model yang sama tapi harga dia berbeza2 macam bilik hotel iklan Trivago. Abang cuba explain dari segi kos pembuatan dan parts kereta2 tersebut berdasarkan pengalaman abang dulu.

Mempunyai variant berbeza untuk model yang sama memberikan pelanggan pilihan dan menambah appeal dan fokus mereka terhadap sesuatu model. Di samping boleh meningkatkan profit margin dan peluang untuk upsale pada pengeluar.

Ambil contoh Perodua Axia naik taraf dalam gambar. Perbezaan luaran di bahagian hadapan adalah kebanyakkan pada bahagian muka.

16178637_10210097471065070_1748542011775347116_o.jpg
Perodua Axia didatangkan dalam tiga varian. Dua variant popular ditunjukkan dalam gambar.

 

A: Kedua2 nya sekarang menggunakan lampu projector. Lampu jenis ini mempunyai cutoff line yang jelas dan pencahayaan tidak mengganggu pengguna lain dan pemancaran lebih terang untuk pemandu. Namun kemasan berbeza. Variant lebih murah menggunakan kemasan variant SE yang lama (guna barang dah balik modal).

B: Gril variant lebih mahal punyai lebih banyak parts dan krom. Nampak lebih upmarket, namun kos krom mahal dan penambahan parts juga menaikkan kos. Variant murah hanya ada silver bar yang dicat dan bukan krom. Kos pembuatan lebih murah, dan kurang parts.

C: Lampu kabus dan kemasan lampu kabus. Variant mahal mempunyai lampu kabus dan kemasan krom yang berasingan. Variant murah hanya ada bahagian hitam yang semestinya adalah bersekali (one piece) dengan keseluruhan bumper, namun memberi ilusi ianya bahagian yang berasingan. Bahagian itu hanya diletak tekstur dan dilindung semasa pengecatan bumper untuk mengekalkan warna hitam material (rasa tertipu tak?). Sekali lagi, kurang parts, kurang krom, kos lebih rendah.

D: Lampu signal di cermin sisi. Hanya variant mahal menggunakan signal di cermin sisi. Variant murah mempunyai signal pada fender depan. Tentunya kos signal pada cermin sisi lebih mahal dan memang nampak mahal.

Begitulah sedikit sebanyak kenapa variant mahal sesebuah model mempunyai kos dan harga lebih tinggi. Mungkin meningkatkan kos pengeluaran sesebuah model untuk pengeluar, namun ianya perlu untuk mengunci pelanggan kepada model tersebut. Ia juga berupaya membolehkan pengeluar membuat upsale dan memingkatkan profit margin pengeluar.

Macamana pulak dengan Toyota?

Baca bahagian kedua kat sini:https://asyrafkangoo.wordpress.com/2017/01/26/rekaan-kejuruteraan-automotif-2/

Read more "Rekaan Kejuruteraan Automotif #1"

Saga vs Saga (Photoshop vs Real)

Saga 2016
Saga Photoshop yang abang buat dulu. Kontot sikit.
Saga 2016 yang dilancarkan September lepas. Lain sangat, tapi ada la juga yg diteka betul.

Nak cerita, yang dulu abang ada photoshop gambar Saga baru. Main teka-teka je rupa dia macam mana.

Popular juga la gambar ni, keluar kat google search page pertama jugalah tahap popular dia  dulu. Tapi populariti tu berakhir setelah Saga keluar betul-betul. Bak kata pepatah, hidup umpama roda la kan. Ada masa kita kat dalam but, ada masa kat hub tayar tu.

So, cuba korang banding Saga photoshop abang dengan Saga yang betul-betul bukan cobaan ni.

p/s: Abang memang tak sangka ada misai wak doyok kat Saga baru ni dulu.

Read more "Saga vs Saga (Photoshop vs Real)"